Actueel

With a touch of gold

doorChristianne Stijns

Voor het najaar hebben we een aantal trends gesignaleerd:

“Bruin en beige kunnen weer. Zeker gecombineerd met een Touch of Gold”.

Trendwatcher L. Edelkoort

Bruin wordt het nieuwe zwart en beige het nieuwe grijs. Trendwatcher L. Edelkoort  noemt het The Brown Age. Het is de kleur die heel goed matched met alle andere kleuren en zorgt voor minder contrast dan zwart.

Deze neutrale (bruin-) tinten worden ook gecombineerd met luxe “gouden” accenten. 

Goud als edelmetaal staat voor: vertrouwen, waardevast en wordt al sinds de vroege beschaving door de eeuwen heen gebruikt voor sieraden, decoratieve voorwerpen en belegging. De herwaardering van goud zien we terug in (meubel) accessoires en textiel. 

Op basis van de trendlezing van trendwatcher L. Edelkoort en H. Francq voor de Herfst winter 21/22 blijkt dat meubelfabrikanten grote fascinatie hebben voor pre-modernistische stijlen in het hedendaags interieur. En woningen waar “sharing” centraal staat. Het kleurpalet bevat warme kleuren. De materialen en texturen zijn handgeweven en hebben een natuurlijke, grove, ruwe en handgemaakte uitstraling.

Deze textiele materialen worden gecombineerd met hout, klei, keramiek, suède, velours, rotan en aardewerk.

Inspiratie voor stofdessins: Ontwerpers van behang-, meubelstoffen en vloerkleden laten zich inspireren door Etnisch- en Afrikaanse motieven. 

Deze keramiek, zie bovenstaand voorbeeld, wordt naast het decoratief gebruik in het interieur ook gebruikt in de zee om de populatie van het koraalrif weer op peil te brengen. Deze decoratieve tegel wordt gevormd door middel van 3D print.

Naast de verschuiving naar The Brownage blijft de kleur Groen nog steeds heel belangrijk!

Deze kleurcombinaties zien we ook terug in de natuur, die nog steeds onze aandacht heeft en volop inspiratie mogelijkheden biedt voor het najaar.

doorChristianne Stijns

Lees meer

Delen

Stel je vraag

Vertel me waar ik je mee kan helpen. Ik reageer binnen 1 werkdag.

Wij maken gebruik van cookies. Privacyverklaring.