Actueel

Uitgelicht: de nieuwste (velours) trends in wandbekleding!

doorChristianne Stijns

Voor onder andere de nieuwe showroompresentatie bij ‘Meijs Wonen’ heb ik gekozen voor een mooi en levendig effect voor de wandpresentatie. Om dit te realiseren hebben ik gebruik gemaakt van het exclusieve behang van ‘Arte’ uit de collectie Velveteen. Dit behang straalt elegantie en luxe uit! Met heerlijk zacht fluweel, ook wel genaamd Velvet, levert het een prachtige warme sfeer op.

Dankzij de innovatieve drie dimensionale technologie die is toegepast op het behang, krijgt de muur diepte en een uitgesproken structuur. Een ander bijzonder voordeel dat dit behang met zich meebrengt, is de isolerende en geluiddempende werking. Dit type behang past perfect bij een Modern Stijlvol- en Hotel Chique interieur. Het motief van het behang is gebaseerd op cirkels die met elkaar verweven zijn.

Velvet, velours of fluweel, wat is dit voor een stof?

Fluweel is een luxe-, zachte- en harige glanzende stof. In deze stof is een lus geweven, waardoor het veel luxe uitstraalt. De lusjes voelen zacht een aaibaar aan. Deze vormen een vleug en krijgen door het lichtspel een bijzonder licht/donkereffect.

Ronde organische vormen

De opkomst van ronde en zachte vormgeving komen zien we ook veel terug bij andere interieurproducten. Denk hierbij aan de ontwerpen van o.a. Artifort, Linteloo, Vitra en Gubi. De meubels zijn uitgevoerd in softe pastel (roze) tinten.

Stylingtip: Combineer deze mooie zachte pasteltinten met “moody” tinten als chocoladebruin, purper, leem en donker hout. Hiermee creëer je een persoonlijke-, warme- en speelse sfeer. Door een juist gebruik van verschillende tinten in het interieur ontstaat een gezellige sfeer. Je kunt ervoor kiezen om slechts één muur onder te dompelen in de “kleuren van de nacht”. Waardoor je diepte en contrast krijg in een ruimte.

Het resultaat levert een elegante look op met een vrouwelijke touch. Een donkere (noten)hout soort combineert ook erg mooi met materialen als velours, messing en brons. Deze contrasten versterken elkaar. 

Een mooie aanvulling op deze “moody tinten” die perfect passen bij de actuele kerst trend: Pink Forest. Dit is een verzameling van romantische kleuren als fluweel- en oudroze, bronze, warm ossenbloed rood gecombineerd met parel en salie groen. Met deze kleurcombinaties breng je de Kerst romantiek en fantasierijke sfeer terug naar je woonkamer!

Veel inspiratie toegewenst en maak er mooie feestdagen van en een mooie jaarwisseling!

doorChristianne Stijns

Lees meer

Delen

Stel je vraag

Vertel me waar ik je mee kan helpen. Ik reageer binnen 1 werkdag.

Wij maken gebruik van cookies. Privacyverklaring.