Actueel

Frisse inspiratie voor dit voorjaar!

doorChristianne Stijns

Het voorjaar hangt in de lucht, we kunnen weer naar buiten! Alle reden om nieuwe frisse inspiratie op te doen voor het komende voorjaar! Tijdens mijn bezoek aan Material District te Rotterdam werd mij al snel het belang van de rol die ontwerpers hebben duidelijk gemaakt. Ontwerpers werken steeds vaker samen met de industrie om duurzaam te ontwikkelen en (circulair) te produceren. Mooie voorbeelden hiervan zijn o.a Lex Pot, M. Van der Lubbe, O. Commandeur.

Kleurrijk voorjaar

In de mode zien we veel geel, oranje en roze terugkomen. Daarnaast zijn kleurrijke contrasten overal terug te vinden! Deze trend zet ook door naar interieur in accessoires.

Rond is het nieuwe vierkant!

In de bovenstaande beelden zijn ronde spiegels, sofa’s (Witmann) en bijzettafeltjes gespot op de beurs Keulen 2019.

Ronde vormen staan symbool voor

Positiviteit, zacht, liefde en aandacht…..In deze maatschappij met veel (politieke) onrust hebben we grote behoefte hiernaar!

Deze trend (ronde vormen) hadden we al gespot tijdens ons bezoek aan Maison et Object in Parijs in september 2018. We zien dat deze trend ook doorzet in het interieur.

Daarnaast zien we de ook de inspiratie die uit de natuur komt van organische vormen in bladmotieven.

Mode

Er zijn veel zachte en aaibare materialen te zien. In de mode zagen we al de trend in 2018 naar comfortabele en zachte, imitatiebont, gewatteerde- en gebreide materialen.  In de schoenen zagen we al de trend in sneakers! Deze worden steeds luxer en kleurrijker!

Interieurtrend

Als opvolging van de mode zien we ook in het interieur zachte en aaibare materialen terug. Dit is komt terug in fluweel, bont- en gewatteerde stoffen. Daarnaast zien we de ronde en organische vormen terug in banken, tafels en stoelen. Veelal ook in accessoires als spiegels, bijzettafels en lampen.

         

      

Stijlmix: mix van rijke zachte materialen en klassieke stylingelementen.

      

Material District Rotterdam

De rol van de ontwerpers en de industrie in duurzaam ontwikkelen en (circulair)produceren. We bezochten onlangs deze beurs in Rotterdam en lieten ons inspireren door de meest recente ontwikkelingen op gebied van nieuwe ontwerpen, materialen en grondstoffen die recycled zijn. De ontwerpers hebben onderzoek gedaan naar technieken voor de toepassing in interieur, architectuur en mode. Daarnaast werden er lezingen georganiseerd door ontwerpers als o.a. M. Van der Lubbe, Lex Pot, O. Commandeur en architectenstudio Mecanoo.

Recycling en duurzaamheid

Schoenzolen zijn gemaakt van kauwgom! Door A.Bullus.

Karpetten die gemaakt zijn van recycled textiel voor Vlisco door Simone Post.

Stoelzitting die gemaakt is van 100% zeewier door N.Thrane. De structuur van het materiaal heeft een eigen karakter.

Sportmerk Nike en de nieuwe “Flyleather” sneaker. Dit materiaal is gemaakt van afgedankt leer en samengevoegd met synthetisch materiaal. Deze zijn duurzamer. Het is licht, comfortabel en het voelt, ruikt en heeft de uitstraling van leer.

              

Wandtegels gemaakt van algen                                              Kledingstuk van recycled garen door Electricco

Gevlochten schaal die gemaakt is van bast van een naaldboom door studio Sarmite

Veel nieuwe inspiratie gewenst en met aandacht voor onze natuur!

doorChristianne Stijns

Lees meer

Delen

Stel je vraag

Vertel me waar ik je mee kan helpen. Ik reageer binnen 1 werkdag.

Wij maken gebruik van cookies. Privacyverklaring.