Actueel

Hoe vertalen we de nieuwe trends van “City Luxe” en “Natural basics” voor de consument?

doorChristianne Stijns

Voor de periode 2018/2019 is de trend in basic houten meubelen en accessoires weer helemaal actueel. Daarnaast is het creëren van een Luxe in het interieur een enorme uitdaging! Deze trend zien we ook terug in luxe stoffen modeaccessoires bij de grote merken als Gucci en Louis Vuitton.

.

Naast de lichte houtsoorten als berken en eiken zien we ook veel toepassing in gekleurd hout. Merken als Muuto, Vitra, Ferm Living, Hay, Secto en & Tradition. Door de combinatie van onbehandeld, natuurlijk hout en gekleurde meubels en decoratieve elementen ontstaat er een warme sfeer. Door de kleuraccenten als terra cotta, okergeel en nude ontstaat er een zachte sfeer die versterkt wordt door de ronde en organische vormen van de meubels. Vooral de combinatie van een set van bijzet-of salontafels is voor het najaar een van de trends en stylingitems die we veel zullen gaan zien.

Hout geldt als een perfect basismateriaal, het is neutraal door zijn kleur en structuur daardoor kan het bovendien goed gecombineerd worden andere materialen als marmer, bamboe, textiel en staal.

Welke hout soort is past het beste in je eigen interieur?

In de traditionele interieur sfeer wordt vooral het donkergekleurde of gebeitst hout toegepast. Zoals kersen, noten en palissander. Deze combineren mooi met warme kleurtonen als goud, oker en messing en natureltinten.

In de actuele interieurs zien we vooral de lichte houtsoorten als berken, essen en licht eiken die een mooie combinatie zijn met kleuraccenten, wit en zwart. Hierdoor wordt de sfeer van het interieur grafisch en stoer. Een witte basis voor de wanden zorgt voor een ruimtelijk effect. Kleuraccenten kun je dan gedoceerd toepassen in de accessoires.

Felle kleuren en grafische dessins voor een moderne uitstraling. Interieur door mode geïnspireerd. Licht hout met zwart en gekleurde accenten.

.

Witte moderne omgeving gecombineerd met zilver accessoires en beton.

Creëer luxe in je huis

De luxe sfeer willen we graag in het interieur toepassen.

De sfeer van interieur stijlen die geïnspireerd zijn uit periode van Art Deco en jaren 30 stijl van de vorige eeuw. Grote gebouwen en luxe materialen, als goud, fluweel, bont, marmer en leer. De sfeer van een ware grandeur uitstralen. Deze worden o.a. toegepast in grote en Luxehotels.

Lambrisering en gecapitonneerd fluweel. Glansstoffen als satijn.

Het gebruik van “oude’ meesters en lijsten.

Behang en kunstvoorwerpen gegroepeerd als verzameling. Waardoor een mooi accent in een ruimte gecreëerd wordt.

Om deze luxe stijl en sfeer thuis toe te passen kun je gebruik maken van grote elementen die een statement maken. En een echte eyecatcher zijn. Als je kleur toepast kun je deze het best groeperen. Bijvoorbeeld een open kast of rek waar mooie boeken en kunstobjecten gegroepeerd zijn.

De aanwezigheid van grote kunstobjecten als schilderijen op een mooie (donker)gekleurde wand die speciaal aangelicht wordt geeft al een museaal effect.

Warme familie kleuren zorgen voor een eenheid en rust. Met accenten als goud, leer en bont voor de interieuraccessoires.

doorChristianne Stijns

Lees meer

Delen

Stel je vraag

Vertel me waar ik je mee kan helpen. Ik reageer binnen 1 werkdag.

Wij maken gebruik van cookies. Privacyverklaring.