Actueel

Dit voorjaar: het thema botanisch & “keen on green”

doorChristianne Stijns

Trend bureau Union 2021. Bladmotief als inspiratie voor mode en het duurzaam omgaan met onze grondstoffen. Groen de kleur van rust en geluk. Design fabrikant Vitra: nieuwe kleuren van de Eames klassieker uit 1950 gemaakt van  fiberglass en Hopsak textiel kleuren.

Thema botanisch

Vitra heeft het thema botanisch héél letterlijk opgepakt. De bank  genaamd “Poldersofa” is samengesteld uit diverse tinten groen.

Het ontwerp van deze bank is van H. Jongerius voor Vitra. Haar inspiratie komt uit het Hollandse polderlandschap met diverse groentinten. De vormgeving is een basis rechthoekige vorm met afgeronde hoeken waardoor deze bank een elegante uitstraling krijgt. Met mooie speelse en  subtiele details in de knopen.

De stoffen zijn o.a. van Kvadrat. Deze fabrikant maakt gebruik van recycelde petflessen. Duurzaamheid en het hergebruik van grondstoffen zijn een must voor fabrikanten en nemen daarmee hun verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu.

Reden genoeg om dit kleurplan te gebruiken voor de nieuwe trendpresentatie bij de entree van Meijs Wonen.  In deze presentatie hebben we ook de salontafel van Vitra toegevoegd.

Vitra: designklassieker ‘Nuguchi’ Salon tafel.

De ontwerper Nuguchi liet zich inspireren door de organische vorm van een bladmotief.

Relatie gemoedstoestand & kleurgebruik

Kleuren geven sfeer aan het interieur en hebben invloed op onze gemoedstoestand. De kleur groen refereert aan de natuur. Het geeft rust, orde, vernieuwing, vreugde, optimisme en balans. In de hele kleurenrange van groen tinten kunnen we kiezen uit warme en meer vergrijsde tinten. Passend bij jouw interieur.

Stylingtip: Haal de planten en daarmee de natuur in huis. Daarnaast hebben planten een luchtzuiverende werking.

Bron foto 7: Juvetlandscapehotels

In deze bizarre tijd, waar we genoodzaakt zijn om meer binnen te blijven kunnen we deze inspiratie goed gebruiken en maken we verantwoorde keuzes.

doorChristianne Stijns

Lees meer

Delen

Stel je vraag

Vertel me waar ik je mee kan helpen. Ik reageer binnen 1 werkdag.

Wij maken gebruik van cookies. Privacyverklaring.