Actueel

Designweek: Salone del Mobile april 2019.

doorChristianne Stijns

Milaan als echte hotspot tijdens Salone del Mobile. Tijdens dit internationale festijn transformeertdeze stadzich in een groot kunst en cultuurfestival!Alle noviteiten op gebied van interieurdesign! Winkels sluiten pas laat hun deuren, alle galeries zijn open en veel panden en paleizen die normaal gesproken leegstaan worden gebruikt als expositieruimte door verschillende designontwerpers en fabrikanten.

Design Icons

Palazzo Duomo

De acht meter hoge stoel uit de “Up “serie die 50 jaar geleden ontworpen werd door architect Gaetano Pesce in opdrachtvan B&B Italia. Deze fabrikant presenteerde ter gelegenheid van het jubileum deze bolvormige stoel voor de Domvan Milaan.In de uitvoering met gestreepte bekleding werd deze getoond op de beurs als een van de vele Design Icons.

     

Op de winkelstraat Via Monte Napoleone: Twinset en Versace etalage. Mode en interieur vloeien samen.

     

Geberit

Deze toonaangevende fabrikantengroep in de badkamerbranche,is aanwezig in de ruimte van de historische Rossignoli-fietswinkel in Corso Garibaldi 71. De installatie toont de subtiele grenslijn tussen wat we zien en wat zich achter de muren van een huis bevindt. Het opnieuw uitvinden van materialen en systemen die op een totaal ongebruikelijke manier gepresenteerd worden. 

The Dutch in Milano: Masterly

De Salone is ook een belangrijk evenement voor Nederlandse ontwerpers en bedrijven om zich internationaal op de kaart te zetten.

     

Het Nederlands paviljoen presenteerden zich tijdens deze designweek opde locatie van Masterly. Het bevindt zich ook dit jaar weer in het fascinerende Palazzo Francesco Turati. In verschillende zalen van het paleis exposeren ontwerpers en bedrijven hun collecties.

The place to be: de wijk Brera

 

In het centrum rondom de chique modestraten Via Della Spiga en de Via Monte Napoleone zijn de etalages van de bekende modehuizen afgestemd op alles op gebied van design.

     

Missoni

 

Presentatie “Home Sweet Home”, helemaal terug naar een sprookjesachtige folkore en het ambacht haken.

Hermès

In deze tentoonstelling wordt de link tussen natuur en cultuur belicht.  Waarbij de nadruk ligt op respect voor de natuurlijke wereld en de grondstoffen die worden gebruikt om elk item in de Hermès-collecties te maken.

De nieuwe exclusieve Starbucks; Reserve Roastery. Niet alleen maar koffie:

Beleving, dat is waar het bij Starbucks om draait bij deze vestiging in het centrum van Milaan. Het publiek applaudisseert als de koffie gebrand is! Naast versgebrande koffie en versgebakken brood is er ook een ijs- en cocktailbar. De luxe inrichting is gemaakt van marmeren bars en vloeren.

  

Beursgebouw: Fiera Milano

Sinds de oprichting van de beurs in 1961 die vooral gericht was op Italiaans Design, heeft deze Salone zich ontwikkeld tot de grootste ter wereld op interieurdesign. Op het beursterrein werden o.a de thema’s Euroluce, Workspace en Furnishing gepresenteerd.

Fabrikant: Arper

Het ontwerp Catifa uitgevoerd in 50 shades of pink.

     

Vitra

Dit jaar verkent Vitra op de Salone del Mobile vier verschillende (wereldsteden), omgevingen. Waar nieuw en bestaand design in een setting gepresenteerd worden. Met nieuwe producten van Edward Barber & Jay OsgerbyRonan & Erwan BouroullecAntonio CitterioKonstantin Grcic en Hella Jongerius bieden ze een kijk op vier manieren van leven.

     

Vitra: Veel afgeronde vormen in vloerkleden en tafels. Rijke en luxe materialen. Marmer en velours.

Art deco inspiratie!

      

 

 Kleur en vormen die geïnspireerd zijn uit de stijlperiode van de decoratieve Art Deco in de jaren tussen 1920 en 1930. Aubergine, steenrood, kerrie, cognac, donkerrood, donkergroen, terracotta en poedertinten als oud-rose, camel, mint en lila.  

Luxe en zachte materialen als fluweel in meubelstoffering, vloerkleden en gordijnen. Zachte, aaibare materialen in combinatie met marmer, en vooral ook donker hout. Gecombineerd met metaal als frame, afgewerkt in een matte- of glanzende gouden finish of in poedercoating. Behang en vloeren in grafische patronen.

Ronde vormen in meubelontwerp en vloerkleden en wandpanelen en verlichting/objecten.Wandpanelen uitgevoerd in 3-d materialen.Deze ronde vormgeving is ook terug te vinden in diverse badkamerseries. Accessoires waaronder tegels, spiegels en verlichting uitgevoerd in grote (afge)ronde vormen.

     

 

Design Holding en icons

 

Na bijna twintig jaar keert B & B Italia terug op de beurs om zijn nieuwigheden te tonen op de Salone del Mobile. Een aanwezigheid die ook het debuut van Design Holding, (een samenwerking van B & B Italia, Flos en Louis Poulsen) toonde met een indrukwekkende stand. Een grote lichtstraat waar alle Design iconen gepresenteerd werden. Tevens werden ook nieuwe ontwerpen van Antonio Citterio, Piero Lissoni, Vincent Van Duysen en Michael Anastassiades gepresenteerd in een tentoonstellingsruimte die de technologische vernieuwing en het ontwerponderzoek wil benadrukken van een merk dat sinds 1966 een design-ambassadeur is.

Walter Knoll presenteerde veel marmer , verlours en messing.

          

Walter Knol                                          Moroso

Met al deze nieuwe inspiratie kunnen we weer volop aan de slag!

doorChristianne Stijns

Lees meer

Delen

Stel je vraag

Vertel me waar ik je mee kan helpen. Ik reageer binnen 1 werkdag.

Wij maken gebruik van cookies. Privacyverklaring.