Actueel

De kracht van kleur en verlichting deze decembermaand

doorChristianne Stijns

Deze inspiratie is voornamelijk voortgekomen uit de grote warenhuizen die we in Parijs hebben bezocht deze maand (eind November 2018). Denk hierbij aan de grote klassiekers zoals Le Printemps en Galeries La Fayette. Daarnaast hebben we ook een leuke conceptstore ontdekt ‘Merci’ (conceptstore).  Als ons voorproefje op onze feestmaand December, werden we betoverd met veel sprookjesachtige bling bling tijdens onze reis.

Als eyecatcher presenteerde het luxe horloge en sieradenmerk ‘Piaget’ uit Zwitserland, een prachtige presentatie in de koepel van het LaFayette gebouw. Een luxe droomwereld met duizenden lampjes, glitters en gouden tinten.

Goudtrend

De goudtrend zien we ook als accentkleur in het interieur terugkomen.

Zoals je kunt zien zet deze trend helemaal door. In het interieur zien we goudkleurige accenten in bijzettafels, kussens, schalen, stoelen, verlichting en accessoires.

De roodtinten

Deze goudtinten in combinatie met roodtinten zijn voor deze feestmaand weer een MUST! Ook zien we prachtige kleurcombinaties met roze, rood, fuchsia, steenrood, koraalrood en wijnrood. Na 50 shades of grey is de behoefte aan kleur groot! Niet alleen in de mode maar ook in het interieur zien we veel meer felle kleuren terugkomen.

In de bovenstaande presentatie zien we een interieur ontworpen uit diverse roodtinten. Getoond op de Kortrijk Biënnale.

‘De kleuren rood staan voor signaal, warmte en hartstocht!’

Ook in de mode zien we richting het einde van het jaar de rood en goud tinten in combinatie met glitter terugkomen. Dit geeft een feestelijke en vooral ook luxe look.

Mix and Match van stijlen

Bij merken als Louis Vuitton, Gucci, Balenciaga en Michael Kors zien we een mix van roodtinten gecombineerd met dierenprints. Deze tijger- en luipaarden prints worden gemixt met bont en ruiten dessins. Ook in de visual merchandising van Louis Vuitton is de dierenwereld als een inspiratiebron gebruikt! Een echte stijl clash.

In de mode zien we vooral naar het einde van het jaar toe een duidelijke voorkeur naar roodtinten en goud met glitter. Met een feestelijke en Luxe look.

De merken Gucci en Balenciaga lanceren een lijn waarin sportwear als glamourwear worden gecombineerd. Zoals in het beeldmateriaal te zien is, zie je dat luxe sneakers worden gedecoreerd met stras en goud.

Sportwear wordt glamourwear

In de sportwear wordt glamourweartrend is te zien dat er een mix wordt gemaakt van casual en chique. Dure geborduurde stoffen met pailletten voor kleding, schoenen en accessoires. Deze sneakers gelden als een nieuwe luxe.

De dieren- en jungle wereld

In deze afbeelding is te zien dat dieren in allerlei kleuren worden gebruikt als styling accessoires. Van mooie vlinders tot aan een uil.

Botanische trend

Wie heeft er nog niet van gehoord, de botanische trend. Ook deze trend zien we in onze feestmaand weer terugkomen, en je raadt het nooit, gewoon in de kerstboom! De stylingsaccessoires voor in de kerstboom zijn geïnspireerd op de planten- en bloemenwereld. Deze accessoires zijn te bekennen in allerlei roze, rode en paarse tinten.

Kerststyling rood en goud

Natuurlijk komen de traditionele kleuren ook dit jaar weer terug met kerst. De rode basiskleur met verschillende goudaccenten zijn ook weer in overvloed te zien.

Er kan geconcludeerd worden dat er weer veel leuke nieuwe trends te zien zijn voor deze kerst, toch blijven we nog altijd vasthouden aan onze tradities; ons rood en goud kan natuurlijk niet ontbreken in onze kerstboom!

Kunt u ook hulp gebruiken bij het aankleden van uw winkelruimte of showroom voor deze decembermaand? Neem dan nu contact op met mij! Klik hier voor meer informatie over de diensten die ik aanbied.

BewarenBewaren

doorChristianne Stijns

Lees meer

Delen

Stel je vraag

Vertel me waar ik je mee kan helpen. Ik reageer binnen 1 werkdag.

Wij maken gebruik van cookies. Privacyverklaring.